32

Ало-измамници пробваха да излъжат десетки хора в Пазарджишко

Криминалисти от Пазарджик предупреждават гражданите на областта и най-вече живеещите в общинските градове за зачестяване на опитите за телефонни измами. В рамките на два поредни дни са засечени десетки обаждания към стационарни телефони, ползвани от възрастни и самотно живеещи хора.

Използват се известни до момента схеми свързани с пострадал близък или роднина, на когото е необходима операция, както и варианти, при които извършителите на този тип престъпления се представят за полицейски служители, които се борят срещу телефонните измамници и искат от потенциалните си жертви да съдействат с парични средства или ценности, за да ги примамят и заловят, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Призивът към гражданите е да бъдат бдителни, да не се поддават на обажданията на непознати, да не дават под какъвто и да е предлог парични суми или ценности на непознати, дори ако се представят за полицаи. Полицейските органи при изпълнение на служебните си задължения никога под каквато и да е форма не искат пари от гражданите.

При наличие на подобни обаждания нека възрастните хора да позвънят на своите близки, като ги информират за случилото се или да подадат сигнал на телефон 112.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?