32

„Албенките“ се окичиха с награди от международен фестивал

Момичетата от представителен танцов състав „Албена“ дебютираха със своя ръководител Виктория Михайлова в 19 Международен танцов фестивал ,,Вълшебен свят” в Хасково. Конкурсът, който е един от най-мащабните танцови конкурси в страната, се проведе от 19 до 21 април с участието на над 300 елитни танцови клуба и 2000 участници.

„Албенките“ се представиха в направленията танцово шоу, lyrical и мюзикъл с две възрастови групи.

Престижно международно жури отличи хореографията на Виктория Михайлова и изпълнението на нейните възпитанички с първо място за танца „Един топъл следобед в Рим“ (мюзикъл) за възрастова група до 11 години; Първо място за танца „Дишай дълбоко“ (диско, поп и денс) и две втори места за танците „Среднощна забава“ (Боливууд) и „Проблем на летището“ (show dance) за възрастовата група от 12-19 години. 

,,Изключително сме щастливи ,продължаваме да се трудим и се радваме ,че успяхме да представим подобаващо гр. Пазарджик. Благодарим на всички талантливи деца, за подкрепата на родителите и Младежкия дом! Устремени напред, се надяваме да радваме всички с нови постижения.“ – споделя ръководителката на състава Виктория Михайлова

Конкурсът „Вълшебен свят“, Хасково е признат от световната артистична танцова федерация  (WADF) и предлага стипендии за професионално развитие. Мащабите му са наистина огромни, а провеждането му се случва на две сцени едновременно от сутрин до вечер оценявано от чуждестранно и българско жури. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?