Следвайте ни

Акушерка Неделка Гулекова: Болницата беше като мой втори дом

viber icon

Неделка Гулекова е акушерка в Отделението по акушерство и гинекология на Панагюрската болница близо четири десетилетия. Преди броени дни излиза в заслужен отдих със съзнанието, че е давала най-доброто от себе си от 9 март 1981 година, когато е първият ѝ работен ден като акушерка. 

Раждането като процес през годините не се е променило, както и емоцията, споделя с неизменна усмивка Неделка Гулекова. За тези години участва в стотици раждания и е част от радостта на много семейства, в които се ражда новият живот. Бях дежурна при ражданията и на трите ми внучета, но при нас, на всяко раждане е вълнуващо, разказва дългогодишната акушерка. Обяснява, че има трудни, но има и весели раждания, след които майките казват, че не са изпитали болка, но основното за екипа в родилната зала е да запази спокойствие. Много често дишаме с майката и когато бебето изплаче, ние заедно с него поемаме дъх и сме щастливи, разкрива с вълнение Неделка Гулекова. 

За мен болницата беше вторият ми дом, споделя акушерката и допълва, че за нея е било удоволствие да работи с всеки от колективите през годините. Сред първите, с които работи са били старшата акушерка Витка Лискова, акушерките Цонка Гагова, Таня Минекова, Елисавета Кърджийска, Ваня Петрова, Любка Димова, лекарите – д-р Абаджиев, д-р Бътовски, д-р Нинова, д-р Кукуряшкова, д-р Цанов. Винаги сме били като голямо семейство, като в началото аз се учех от по-възрастните, а после помагах на по-младите, пояснява акушерката. 

Пожелавам от сърце на всички млади колежки да работят със същото желание, с което ние започнахме, на майките да са щастливи и да раждат здрави дечица, сподели в последния си работен ден акушерка Неделка Гулекова.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?