32

Акция за кръводаряване заедно с „Капачки за бъдеще“

За осми път тази есен в град Пазарджик ще бъде проведена кампания „Капачки за бъдеще“. Локацията отново ще бъде в сградата на Професионалната гимназия по строителство и архитектура в града. Датите на инициативата, както за цялата страна, така и за нашия град, ще бъдат обявени през месец септември.

Предстоящата кампания ще бъде последна за тази година. Следете страницата ни във Facebook, за да не я пропуснете - призова Димитрина Помакова, една от организаторките на акцията за Пазарджик. - Едновременно с предстоящата кампания планираме да проведем и още една добра инициатива. Нещо, което не сме правили досега. Освен да съберем капачките и кенчета за закупуване на високоспециализирана медицинска техника за най-малките пациенти, всеки от нас, който не се страхува, има желание и здравословното му състояние позволява, ще може да дари кръв.

Димитрина припомня, че кръводаряването е наистина важно и значимо. Всеки ден стотици хора с различна възраст и професия се нуждаят от силата на дарената кръв, за да продължат живота си, за да се върнат при семействата си. 

Екип на Районен център за трансфузионна хематология – гр. Пловдив ще бъде на разположение на желаещите. Кръводаряването ще се проведе в същия ден и на същото място като кампанията „Капачки за бъдеще“, в медицинския кабинет на ПГСА и при спазване на всички хигиенно-санитарни мерки.

За повече информация не се колебайте да позвъните на 0888 960801 – Диди Помакова. Всеки, който желае да дари кръв, трябва да се запише предварително. Организаторите молят за сериозно отношение и коректност както към акцията, така и към екипа на РЦТХ-Пловдив, който ще бъде на разположение.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?