Следвайте ни

Ахмед Муса е от няколко дни в затвора на Стара Загора

viber icon

Осъденият за разпространение на радикален ислям и идеите на терористичната организация “Ислямска държава” - Ахмед Муса Ахмед е преместен от пазарджишкия в старозагорския затвор още преди няколко дни, научи "Марица". Това пък се оказа основана причина за протеста на негови поддръжници пред сградата на Съдебната палата в Пазарджик, миналия петък.

Преместването на Ахмед  обаче е станало със заповед на ръководството на ГД “Изпълнение на наказанията” и съдът няма общо, коментираха пазарджишки магистрати.

На този етап не се споменава причината за взетото решение Муса да продължи изтърпяване на наказанието си на 130 км. източно от Пазарджик. 

За последно осъденият през 2019-та година затворник е бил сам в килия. На управата на пазарджишкия затвор правило впечатление, че когато при Муса бива изпратен друг "съквартирант" последният бързо брадясвал.

Подът на килията му била покрита с шармантни килими, но я поддържал чиста и спретната. Ахмед ядял само храна, която близките му носели в затвора. Месото било основно телешко и пилешко, свинско не консумирал, научи от свой източници "Марица". До  затворническата столова той слизал само за да си вземе хляб. До последно работел в близкия цех, но само на половин ден за да има време за следобените и вечерни молитви. Като цял бил с много добро поведение и дори често помагал на надзирателите по различни поводи. 

В пазарджишкия затвор Ахмед Муса бил на особена почит сред временно пребиваващите там жители на кв. "Изток", голяма част от които го имали едва ли не за техен вожд и господар.  

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ИСТИНА

ИСТИНА

11.08.2021 | 13:44

ГАНЙОВСКИТЕ ГАДОРИИ НЯМАТ КРАЙ--НО АЛЛАХ ГЛЕДА--ЗАЩО МЪЧИТЕ ЧОВЕКА--И С НЕГО И БЕЗ НЕГО В МАХАЛАТА СИ ИМА ДЖАМИЯ КОЯТО СЕ ПЪЛНИ С ВЯРВАЩИ-МЪЖЕТЕ СИ ХОДЯТ ПАК С БРАДИ ЖЕНИТЕ С БУРКИ--ИЗГЛЕЖДА ЧЕ НА БОЙКОВИТЕ НАРКОДИЛЪРИ Е ПАДНАЛ ЯКО ОБОРОТА В МАХАЛАТА--ТОВА ЩЕ Е ПРИЧИНАТА-НИЩО НЕПРАВИТЕ САМО СЪСИПВАТЕ ПОРЕДНИЯ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ--НО ВИЕ НА ВСЛАСТ ВЕЧНО НЯМА ДА СТЕ--КАКВО ВИ ЧАКА САМО ГОСПОД ЗНАЕ

Отговори
1 0
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

09.08.2021 | 15:23

АХМЕД МУСА ТРЯБВА ДА ГО ОСВОБОДЯТ НЕЗАБАВНО И ДА ГО НАПРАВЯТ МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА И МЛАДЕЖТА---АЛЛАХ ДА ТЕ БЛАГОСЛОВИ-АХМЕД МУСА

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?