Следвайте ни

Афганистанци едва не вкараха в беля пазарджиклия: Бежанци в тира на наш шофьор във Франция

Водачи избягвали да нощуват по паркинги, за да не ги нападат мигранти

viber icon
Александра МУСИЕВСКА, "Пазарджишка Марица"

Шофьор на камион от Пазарджик едва не влезе в затвора за трафик на хора. Васил Илиев работи като тираджия в Западна Европа. Миналата седмица трябвало за закара пратка от Франция до Англия. Преди да се качи на ферибота, слязъл, за да направи проверка на камиона. Когато обаче вдигнал брезента, от него започнали на излизат бежанци от афганистански произход. Единият дори го ударил, когато Васил се опитал да го спре. Не искам и да знам какво щеше да стане, ако не бях проверил камиона, разказа пред наш репортер тираджията. Ако ме бяха хванали на границата с тези 10 афганистанци, щях да съм вече в затвора.

По думите му бежанците масово се опитват да преминат на Острова, защото там не ги грози депортиране. Той допълни,че това не е първият подобен случай. Много от колегите му се оплакват, че почти постоянно мигранти се качват по камионите, докато спят, и ако не ги видят при проверка на границата, те ще са потърпевши.

Друг пазарджиклия, който работи в белгийска фирма за превози, пък разказа, че в Белгия също има подобен проблем. Шефовете му дори наредили на работниците си да не спират изобщо, докато не стигнат границата, за да се предотвратят такива ситуации.

Трети шофьори пък се оплакват, че ги е страх да нощуват по паркинги в Белгия, Франция и Холандия, тъй като бежанци пускат газ в камионите и крадат нафта и стока от тях. След подобна акция един от тираджиите дори бил откаран в болница, тъй като се натровил.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?