32

„АДРА-България“ направи поредно голямо дарение на МБАЛ-Пазарджик

Изпълнителният директор на фондация „АДРА-България“ Мариан Димитров посети МБАЛ-Пазарджик, за да достави второ дарение от Австрия, съобщиха от пресофиса на лечебното заведение.

„Отново сме тук, за да направим дарение, както обещахме преди месец, когато бяхме в болницата. Сега даряваме доплер видеозон с два трансдюсера, детско легло тип кошара, две санитарни колички за отпадъци, медицински шкаф за медикаменти, стойка за системи и 5 кашона с медицински ръкавици. Дарението е осигурено от австрийската държавна болница Леобен чрез бившия директор на фондацията в Австрия Валтер Махер и се осъществява чрез АДРА-България. Продължаваме партньорството си с областната болница в Пазарджик и по този начин да подкрепяме нуждаещите се от медицински грижи в община Пазарджик“, отбеляза изпълнителният директор на фондацията Мариан Димитров.

Той обясни, че фондация АДРА-България съществува от 35 години и е фокусирана върху предоставяне на образование, здравни грижи и реакции при спешни нужди. В Пазарджик благотворителната организация разполага с център за обществено- обслужващи грижи, който предоставя безплатни прегледи и скрининг на социално значими заболявания, дентална грижа и следболнична рехабилитация. „Продължаваме да работим с вдъхновение и емпатия към хората на Пазарджик“, допълни Мариан Димитров.

Сърдечно благодарим на дарителите! Пожелаваме им здраве, успехи и още много реализирани благотворителни инициативи! - пишат от МБАЛ-Пазарджик.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?