Следвайте ни

Абитуриентските балове започват от Празника на Пазарджик

viber icon

Предстоят множество празнични дни, в които служителите от полицейските управления в областта ще имат множество ангажименти по опазване на обществения ред и спокойствието на гражданите, както и пътната безопасност по време на провеждането на различните тържества.
Едни от най-дългоочакваните са абитуриентските балове, които са традиционни за края на май. Те са повод за радост и удовлетворение от завършването на средно образование от тийнейджърите, гордост за техните родители и близки, празник на съседи и познати. За да не бъдат допуснати пътни инциденти с абитуриенти, извършването на престъпления и нарушаване на обществения ред от ОДМВР-Пазарджик и Районните управления областта са предприети редица мерки. Проведени са срещи с представители на учебните заведения за уточняване на графика за провеждането на баловете. Охраната на всяко едно от тържествата ще се осъществява от униформени служители на съответното полицейско управление, съобщиха от ОДВМР-Пазарджик и предупредиха, че в заведенията с абитуриенти няма да бъдат допускани лица с агресивно поведение, носещи огнестрелно оръжие и боеприпаси или такива, които нямат отношение към събитието. Допълнителни патрули на „Пътна полиция” и „Охранителна полиция” ще следят за спазването на правилата за движение по пътищата непосредствено преди започването на тържествената вечер, както и след нейния край, уточнени са маршрутите на придвижване на абитуриентите към местата за празнуване. За целта служителите ще използват и записваща техника за документиране на извършените нарушения. Водачите на МПС ще бъдат проверявани за правоспособност, употреба на алкохол и рискови изпреварвания. Ще се следи и за неправилно превозване на пътници /показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите/; возене на повече пътници от броя от местата за сядане в автомобилите.
Служители от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик са извършили проверки в питейни заведения, ангажирани с посрещането и настаняването на хора, по повод абитуриентските балове. Проверени са изправността на средствата за пожарогасене, инструктирани са собствениците и персонала за реагиране при случай на инцидент.

 

 

График за провеждане на абитуриентските балове в Пазарджик

1. СУ ”Георги Брегов”– 21.05.2021 г.
2. ПГ по Химични и хранителни технологии - 23.05.2021 г.
3. ПГ по Икономика и мениджмънт – 24.05.2021 г.
4. ПГ „Иван С. Аксаков” – 24.05.2021 г.
5. ПГ по Строителство и архитектура – 24.05.2021 г.
6. ПГ по Фризьорство и ресторантьорство – 24.05.2021г.
7. ЕГ „Бертолд Брехт”– 25.05.2021 г.
8. ПМГ „Константин Величков” – 25.05.2021 г.
9. СУ „Д-р Петър Берон” и СУ „Георги Бенковски”– 26.05.2021 г.
10. ПГ по Механоелектротехника – 26.05.2021 г.
11. СУ „Александър Иванов-Чапай” Белово – 26.05.2021г.

Ръководствата на ОДМВР и РДПБЗН пожелават на абитуриентите, техните семейства и близки весели, щастливи и безгрижни празнични дни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?