Следвайте ни

70 са починали с COVID-19 за 6 месеца, над 500 са излекувани

viber icon

Излекуваните пациенти от началото на пандемията COVID-19 в Пазарджишка област са 504, а общият брой на починалите е 70.

Това съобщи на брифинг след редовното заседание на Областния кризисен щаб губернаторът Стефан Мирев.

Той допълни, че на домашно лечение в момента са 123 заразени с коронавирус, хоспитализираните са 39, шест от тях са на интензивно лечение. 

Общата бройка на заболелите от COVID-19 от началото на пандемията в област Пазарджик до днес е 739 души.

74 са заразените медицински лица, като 62 са оздравели, двама са починали – медицинска сестра и шофьор от ЦСМП – Пазарджик. 7 са в домашна изолация, а трима в болници. 

12 от заразените 14 души в ЦСМП – Пазарджик са вече здрави, един фелдшер е в тежко състояние.

От своя страна шефът на РЗИ – Пазарджик, д-р Фани Петрова разясни, че се провеждали ежеседмични инструктажа и колегиуми в здравните заведения, на които задължително ставало дума и за ползването на предпазно облекло от медицинския персонал. 

Заразяването при работещите в болници ставало както вътре, така и навън, а под карантина се поставяли само най-близките на тях хора, обикновено от семействата им. Най-опасни за работа пък били инфекциозните и COVID-отделенията и спешна помощ. 

Лекарите по селата пък се контролирали чрез директора на РЗОК. Само един зъболекар от областта е заразен, тъй като бил контактен на човек от семейството си. 

Лицата поставени под карантина за двата летни месеца - юли и август са 2154. Продължават проверките от страна на служителите на ОДМВР за спазването на наложената 14-дневна карантина. Изпратените за изследване проби за COVID-19 за летните месеци са общо 4994.

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?