Следвайте ни

600 полицаи се грижат за реда по време на вота

Ограничават движението по по бул. „България” от улица „Цар Шишман” до ул. „Княз Александър Батенберг” утре и в неделя

viber icon

Провежда се усилена подготовка за осигуряване на нормалното протичане на предстоящите парламентарните избори на 11.07.2021 г., съобщават от пресцентъра на ОД МВР – Пазарджик. Дейностите, извършвани в тази посока, се осъществяват от служителите на ОД МВР и РД ПБЗН в областния град от близо месец. Над 600 служители на Министерството на вътрешните работи ще следят за нормалното протичане на изборния ден в региона, охраната на Районната избирателна комисия, местата за гласуване и изборните секции, съпровождането на изборните материали и машини за гласуване, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението. Сформирани са оперативни щабове в областната дирекция и районните управления, както и групи за осъществяване на ефективен информационен обмен с Министерството на вътрешните работи в столицата, с окръжната и районните прокуратури в областта. Проведени са работни срещи и се поддържа непрекъснат контакт с Районната избирателна комисия, областната и общинските администрации, Регионалната здравна инспекция, прокуратурата и структурите на ДАНС.
На 10 юли/събота/ под полицейски ескорт всички изборни материали и машините за гласуване ще бъдат транспортирани и доставени в изборните секции на територията на цялата област. В тази връзка се очаква да бъдат наложени временни ограничения за движението на ППС по бул. „България” от кръстовището с улица „Цар Шишман” до кръстовището с ул. „Кн. Александър Батенберг” за дните 10 и 11 юли. На място ще бъдат разположени екипи на полицията и преградни съоръжения.
Припомняме, че по време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.
В сектор "Български документи за самоличност" при ОД МВР - Пазарджик и районните управления в Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище е създадена организация с цел съдействие на гражданите от областта да упражнят правото си на глас в деня на изборите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?