32

5000 лева плаща Велинград на момиче, нападнато от глутница кучета

Съветниците в града гласуваха компенсацията по искане на майката на детето

Обезщетение от 5000 лева ще плати Община Велинград на момиче, което е било нападнато и нахапано от глутница бездомни кучета. Компенсацията е одобрена единодушно от съветниците в града на последната им редовна сесия.
Боряна Владимирова е станала жертва на нападението на 2 юни тази година около 15,00 часа следобед край Балнеохотел "Свети Спас". Четири бездомни кучета налитат на момичето, което е получило травматични увреждания от ухапванията на две от тях по левия и десния крак, подробно описани в медицинско свидетелство, издадено на следващия ден от Медицински център "Вели Медикус" от д-р Хърлев, и отразени във фиш за спешна медицинска помощ от деня на инцидента.
Майката на пострадалото дете Лилия Терзиева-Георгиева като законен представител е поискала споразумение с Община Велинград, което е гласувано от градския парламент.
"Костадин Т. Коев, в качеството му на кмет на Община Велинград, и предвид отговорността, носена от Общината на основание чл. 49, вр. чл. 45, ал. 1, вр.чл. 52 от ЗЗД за причинените на Боряна Г. Владимирова болки и страдания вследствие на посочения по-горе инцидент, се съгласява Община Велинград да заплати на пострадалото лице- Боряна Г. Владимирова сумата от 5000 лв. /пет хиляди лева/, която да се използва за възмездяване на претърпените от нея неимуществени вреди от инцидента. Сумата ще бъде изплатена в едноседмичен срок от подписване на настоящото споразумение по следната банкова сметка: IBAN:BG40RZBB91551060718117, открита при банка „KBC Банк България“ АД" - гласи текстът на документа.
В него е предвидено, че с изплащането на сумата страните няма да имат една към друга никакви претенции относно случилия се на 2 юни инцидент.
Припомняме, че малко след неприятната случка се появи публикация в социалните мрежи, която предизвика множество коментари. От Община Велинград първоначално отрекоха в града да има глутница от агресивни кучета, като увериха, че са направени проверки. Впоследствие обаче явно фактите са заговорили друго.
Това е първият подобен казус, който завършва с одобряване на обезщетение за пострадали, но не и първият сблъсък с агресивни бездомни животни. Голяма е вероятността подходът на Лилия Терзиева да подскаже на пострадалите как да търсят правата си след такива инциденти, и то не само във Велинград.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
настрадин ходжа

настрадин ходжа

05.08.2022 | 10:30

Сумата да бъде удържана от заплатата на кмета !! защото не си е гледал работата и нанесъл щети на града и жителите му! И втори път внимавйте за кого гласувате да не ви ядат кучетата !

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?