32

5000 корена лавандула засадиха в Ракитово след акцията за почистване

Служителите на общинската администрация в Ракитово се включиха в почистването на ключови места в Ракитово, Костандово и Дорково.
Към акцията се присъединиха и службите под шапката на общината, училищата, детските градини, специализираните центрове, както и няколко доброволци, на които благодарим за съпричасността.
С помощта на общинарите бяха боядисани пейките в градинката пред общината в Ракитово, местността Бел път, Часовника, стадион “В. Левски”, парка около блока и улицата до цеховете.
Най-хубавата част беше посаждането на 5000 корена с лавандула, което ще продължи и през следващата седмица. Лавандулата е дарение на ракитовци от Катерина Кабакова, която лично участва в засаждането й.
Пространството на ул. “Тодор Тупаров” пред училището вече е засадено с лилава красота и скоро ще ухае на лято. Благодарим на г-жа Кабакова за щедрото дарение!
Децата от училище “Св. Кл. Охридски” обещаха да се грижат за насажденията, а общината е инсталирала и камери. Лавандула бе посадена още и на пл. “Централен” в града.
В Дорково беше почистен центъра и улиците, бяха подготвени и градинките за зацветяване.
Костандово също се включи в инициативата и градът е по-чист и в очакване на своя празник. Почистено е пространството около гара Костандово и читалището в града, а учениците помогнаха с почистването на парка, училищния двор и тревните площи.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?