Следвайте ни

5 политически субекта се регистрираха за кметските избори в Септември

viber icon

Пет субекта – инициативен комитет, две политически партии, коалиция и движение, се регистрираха за участие на предстоящите частични избори за кмет на Община Септември.

Крайният срок за това изтече днес в 17 часа.

Както вече съобщихме, най-напред, още през миналата седмица бе регистриран ИК за издигане на кандидатурата на Васка  Рачева.

В днешния последен възможен срок в ОИК – Септември регистрация получиха още - ПП „Земеделски съюз - Александър Стамболийски“  (чрез Димитър Джамов), Коалиция „БСП за България“(чрез Петя Цанкова), Движение заедно за промяна и ПП ОБЕДИНЕНА Социалдемокрация.

Крайният срок за персонална регистрация на самите кандидати за вота обаче е 1-ви септември.

Това означава, че са възможни всякакви изненади по отношение персонификацията на участниците по отношение на последните 4 субекта.  

На базата на направените днес регистрации прогнозите са, че опоненти на афишираната отдавна кандидатура на Васка Рачева ще бъдат областният лидер на БСП Петя Цанкова и бившият кмет на Семчиново и общински съветник в Септември, мандат 2011-2015 г. Димитър Джамов. 

Има вероятност обаче и други да са кандидатите за кметския пост.

Изборите за кмет на Община Септември ще се проведат на 27-ми септември.

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?