Следвайте ни

40 000 лв. дарения събрали за 24 часа след пожара в Кръстава

viber icon

Само в рамките на 24 часа след потушаване на пожара във велинградското село Кръстава събраните средства от дарения са над 40 000 лв. Това стана ясно при посещението на областният управител на Пазарджик Иван Васев във велинградското село. "В спешен порядък всички държавни институции предприемат необходимите действия в помощ на пострадалите семейства от огромния пожар. Извършва се оглед и оценка на щетите, за да се кандидатства пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет", съобщи губернаторът. 
Васев допълни, че мобилни групи от служители на РЗИ, ОДМВР и Социално подпомагане ще съдействат на хората, чийто лични документи и телкови решения са унищожени по време на пожара.

Областният управител благодари на служителите на ПБЗН, на местните горски стопанства „Алабак“ и „Чепино“, на всички доброволци, участвали в потушаването на пожара. На огледа в селото присъства и кметът на Велинград д-р Костадин Коев, който вече обеща, че общината също ще подкрепи пострадалите семейства.

За момента пострадалите семейства са настанени при близки и роднини. Става дума за около 30 човека - самотно живеещи възрастни, млади семейства и деца. 

Както вече писахме, снощи от ПП ГЕРБ обявиха, че ще дарят 6 сглобяеми къщички за временно настаняване на останалите без дом жители на Кръстава. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?