Следвайте ни

34-годишна жена от Пазарджик се нуждае от животоспасяващо лечение

viber icon

34-годишната Нешка Стефанова от Пазарджик се нуждае от спешно и скъпоструващо лечение. По рождение младата жена има рядка, обезобразяваща и животозастрашаваща лицева артерио-венозна малформация. Заболяването е рядко и слабо познато на лекарите в България, което я кара да се лута години наред без някой да може да постави точна диагноза.

До момента в България са й извършени една емболизация, една склеротерапия с алкохол и операция за изрязване на малформацията, но въпреки това тя продължава да расте и да се влошава.

Развитието й води до риск от загуба на зрение от дясното око, разрушаване на костите под малфорцията, увреждане на лицевия нерв, както и евентуално пукане на малфомарцията може да доведе  до артериално кръвотечение с бърз и фатален край.

Това принуждава Нешка да потърси лечение в чужбина. От болница Метрополитан Дженерал в Атина предлагат да бъдат направени още една или две емболизации и нова операция за премахване на малформацията и възстановяване на нормалната форма на лицето. 

Приблизителната сума, необходима за лечението, е 65 000 евро, като ще зависи от броя емболизации.

В момента тече кампания в ДМС, подготвят се и дарителски кутии, които ще бъдат сложени в някои търговски обекти. 

Всеки, който иска да помогне, може да изпрати SMS с текст DMS NESHKA на 17 777, или да преведе пари на обявената дарителска сметка:

Райфайзен банк

IBAN: BG50RZBB91551012968232

Титуляр: Нешка Сашова Стефанова

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?