Следвайте ни

26 улици ремонтират във Велинград през тази година

viber icon

С увеличението на средствата в капиталовата програма за 2021-ва година община Велинград планира мащабна строителна офанзива, в чийто обвхват за цялостен или частичен ремонт ще попаднат нови 18 улици, разкри кметът на града Динко Коев. От началото на годината вече ремонтирахме 8 трасета. Става въпрос за улиците "Криволак“, „Хоризонт“, „Маркови скали“, „Драва“, „Печенег“, „Будилник“, и ул. „Цветко Велев“, на която подменихме и водопроводната мрежа, изградихме бордюри и тротоарна настилка, а по ул. „Луковица“ подменихме канализационната мрежа. За улиците „Райна Княгиня”, „Владимир Маяковски” и „Климент Охридски” в кв. Каменица сме заложили ремонт на водопроводната мрежа и цялостно асфалтиране, а на ул. „Иван Ушев“ ще бъде подменена канализацията. С нов асфалт изцяло ще бъдат покрити и “Лермонтов”, „Кокиче”, „Нежовица” и „Стража”, а частично - „Шандор Петьофи”, „Стою Калпазанов” и „Ивайло”.

Ремонт на водопроводната мрежа и нов асфалт сме предвидили и за улиците „Борислав“ и „Иван Асен II” в кв. Лъджене, цялостно асфалтиране на подхода към МБАЛ-Велинград - улица „Пирогов”, и частично на улиците „Менделеев“ и „Евлоги Георгиев“, допълни кмета. 

Той посочи, че предстои и асфалтирането на последния участък от обходната улица „Никола Вапцаров“ в кв. Чепино, а на ул. „Ангел Кънчев“ ще бъде направен ремонт на водопроводната мрежа с последващо асфалтиране.

"Пред търговските обекти по бул. „Съединение“ в кв. Каменица предвиждаме до края на годината да бъдат изградени места за паркиране. Предстои обновяване и на парка пред храм „Света Троица“, като настилката и парковото обзавеждане ще бъдат сменени - бордюри, пейки, кошчета за отпадъци, осветителни стълбове. Ще направим чешма и ще монтираме маса за тенис. В проекта е предвидено възстановяване на съществуващия фонтан, оформяне на цветни алеи и затревяване на прилежащите площи", изброи още градоначалника на Велинград. 

През този месец в СПА столицата започва полагането на хоризонтална улична маркировка в града - пешеходните пътеки, осевите линии ще бъдат опреснени. Ще подменят и негодните и липсващи пътни знаци. Такива вече са поръчани за ул. „Никола Вапцаров“ и за Околовръстния път.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?