Следвайте ни

250 човека в Беловско ще получават топъл обяд

viber icon

Общо 250 жители на Беловско ще получават храна по домовете си и през тази година, съобщиха от Общината в града. Проектът „Топъл обяд по време на пандемията от КОВИД-19“ е подновен от 1 януари. Удължената му продължителност е 4 месеца, а отпуснатите средства – 60 142 лева. Предвидено е и следващо удължаване, ако ситуацията се влоши или остане усложнена.

В него ще бъдат включени и хора, които поради възрастта си или увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на коронавирусна инфекция. Остават в листата на потребителите и досегашните приоритетни групи – живеещи под линията на бедност, изпаднали в затруднения заради кризата, поставени под карантина, самотни или без близки.

Топлият обяд включва супа, основно ястие, половин хляб всекидневно и десерт при възможност да бъдат осигурени средства за него. Храната ще продължи да се доставя по домовете на потребителите във всички населени места.

Община Белово продължава да приема заявления, чийто срок е постоянен. Крайната оценка дали потребителите спадат към допустимата група обаче се дава от „Социално подпомагане“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай