Следвайте ни

25 доброволци се вляха в Детското полицейско управление

viber icon

25 ученици от СУ „Св. Кл. Охридски“ станаха доброволци в Детско полицейско управление. Инициативата се реализира за трета поредна година в пещерското школо. Тя е превантивна програма на МВР и цели чрез провеждане на  теоретични и практически занимания децата да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си.

Да уважат събитието в училището пристигнаха Йордан Младенов- кмет на Община Пещера, зам.-кметът Елена Рядкова, гл. инсп. Елена Абаджиева-шеф на местното РУ- Пещера. Децата ще се обучават по проблеми, свързани с безопасността на движението по пътищата, хулиганството, вредата от употребата на наркотици и тютюневи изделия, оказване на първа долекарска помощ и ще имат практически занятия по детска полицейска лична защита.  

Всички деца получиха светлоотразителни жилетки и шапки лично от градоначалника и обещаха да спазват „желязна дисциплина и непримиримост срещу извършителите на противообществени прояви“. „Децата ще получат още в най-ранна детска възраст знания и умения лично от полицейските представители, за да придобият чувство за справедливост“, коментира Йордан Младенов, който обеща пълно съдействие от страна на местната администрация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?