102
Следвайте ни

21 делегати от Пазарджишко ще избират утре президент на БФС

viber icon

Двадесет и един делегати от Пазарджишка област ще вземат утре участие в работата на извънредния конгрес на БФС, който по традиция ще се проведе в столичния НДК. Регистрацията на делегатите започва в 10 часа. Два клуба няма да имат представители на най-висшия форум на футболната централа. Това са ФК Величково и ФК Балкан(Варвара). Първите въобще не са излъчили свой делегат за конгреса, а номинираният от Общото събрание на ФК Балкан представител Георги Градев не е получил документите си за допуск до сбирката в НДК заради сигнал до прокуратурата от трето лице. Въпросната жалба е посочена от БФС като мотив за отказ.   

Номинално, 526 клуба имат право на глас на извънредния конгрес на Българския футболен съюз, въпреки че клубовете, излъчилите свой представител-делегат, са 508.

По време на заседанието в зала 1 на НДК ще има 8 урни, в които да се гласува за президент на Българския футболен съюз. Изборът ще става чрез интегрална бюлетина. Тя ще включва шест имена – на кандидатите, подали документи за участие. Това са Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

От БФС потвърдиха, че по време на конгреса ще присъстват представители на ФИФА и УЕФА, които не идват по покана на нашата централа, а са част от задълженията на международните организации.

Дали конгресът ще се излъчва на живо и дали медиите ще имат достъп, ще стане ясно по време на самия конгрес.

Извънредният конгрес беше насрочен от Софийския градски съд.

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?