Следвайте ни

19-метров кръст над Паталеница ще пази спомена за Георги

viber icon

Внушителен християнски кръст с височина 19 метра ще бъде издигнат над родното село на Георги Арнаудов - момчето, което не успя да пребори рака, но остана в мислите на пазарджиклии с неугасващата си усмивка напук на трудностите, с изключителната си борбеност и позитивизъм, с уникалното си обаяние и способност да обединява хората в името на доброто. Негови близки са се заели да изградят в негова памет и кът с беседка, където да се събират и да си вдъхват сили други онкоболни.

Майката на младежа - Ани  Арнаудова, е изпратила до кмета на общината Тодор Попов писмо, в което му благодари, че е бил сред първите хора, протегнали ръка на сина й при започването на благотворителната кампания за набиране на средства лечението му. Тя припомня, че момчето стана символ на добрина, борбеност и силен дух. Споделя, че е трудно да се изправиш и да продължиш напред, когато детето ти вече го няма. Близките на Георги обаче искат хората да го помнят - с голямата му топла усмивка, със смелостта му, с това как не се уплаши от пандемията и стигна до далечен Китай в опит да намери лечение.

"Важна е следата, която ще оставиш след себе си. Георги остави своята следа в сърцата на много хора. Семейството и неговите приятели искаме да продължим тази следа“ - пише още Ани Арнаудова и споделя намерението да бъде издигнат 19-метров метален християнски кръст в местност, която се намира в района на село Паталеница, която има сантиментална стойност за него. Има и дарител - близък на семейството, готов да финансира доброто дело, а желанието му е кръстът да бъде готов и открит на 10 октомври тази година, когато Георги трябваше да навърши 20 години.

Молбата към общината е да съдейства за обособяването на поземлен имот, който да бъде закупен от семейството. Там е планирано да има дървена беседка и чешма. Желанието на Арнаудови е теренът да бъде кътче, където да се събират други онкоболни деца, да се превърне в място на вярата и зареждащата положителна енергия, което да се вижда отдалече със светещия голям християнски кръст, а той да бъде символ и пазител на хората от село Паталеница и община Пазарджик.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?