32
Следвайте ни

18 г. затвор за убийство на 31-годишен мъж в Пазарджик

ВКС потвърди присъдата и определи общо 250 000 лева обезщетения за близките на жертвата

viber icon

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което е потвърдена 18-годишна присъда за убийство, постановена от Пазарджишкия окръжен съд.

Подсъдимият Иван Николов, който е осъждан девет пъти, е признат за виновен в това, че на 04. 04. 2020 г. в гр. Пазарджик умишлено е умъртвил Николай Шкодров от същия град, поради което е осъден на 18 години лишаване от свобода. Иван Николов е осъден да заплати на майката на пострадалия сумата от 150 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди и на жената на пострадалия сумата от 100 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди.                    

Подсъдимият и пострадалият били приятели от години и често употребявали алкохол заедно, като в тези случаи обвиняемият ставал заядлив и агресивен. На една от организираните срещи, подсъдимият нанесъл побой на пострадалия, като му избил горните предни зъби. Това не попречило на двамата отново да се срещат. В нетрезво състояние агресивният мъж нанесъл побой и на приятелката си.

На 04. 04. 2020 г. подсъдимият поканил пострадалия в дома си, а последния взел със себе си бутилка с ракия. Двамата изпили голямо  количество алкохол. Вечерта към тях се присъединили приятелките им. След 22 часа подсъдимият поискал да бъде увеличена музиката, която слушали, но било вече доста късно и Шкодров отказал, за да не дойде полиция. Малко след това подсъдимият се ядосал, че музиката не се увеличава, станал от мястото си, посегнал внезапно към ножа, който извадил бързо от под масата. Както бил изправен замахнал и първоначално причинил порезна рана в лявата част на шията на пострадалия, а след това и директен удар в гърдите му.

Свидетел се обадил на тел. 112 и след малко на мястото пристигнали коли на Бърза помощ и полицията. Лекарите само констатирали смъртта на Николай.

Решението на ВКС е окончателно и е влязло в сила.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?