32

15 партии и коалиции влизат в новия ОбС-Пазарджик

Петнайсет партии и коалиции ще имат свои представители в новия Общински съвет на Пазарджик, показват окончателните резултати от изборите на 29 октомври. Нито една от тях няма да има убедително мнозинство, като една има преднина пред другите, но все пак печели една четвърт от мандатите.

Десет от 41 се очаква да бъдат общинските съветници на „Новото време“ в Пазарджик. Все още не може да се каже със сигурност кои ще бъдат те, но от листата на коалицията, която беше с максималните 41 имена, най-вероятно ще влязат Александър Иванов, Георги Георгиев, Георги Копривщенов, Димитър Петков, Златко Митрев, Ренета Камберова, Румен Димитров, Тодор Тодоров, Тодор Попов, Хари Хараламбиев, както и Тодор Попов, който е водач на листата.

ГЕРБ ще има четирима представители в градския съвет. Толкова ще бъдат и тези на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (един от тях обаче е водачът на листата Петър Куленски, който също ще участва във втория тур на вота за кметския пост). По трима души влизат от „БСП за България“ и „Заедно за силна община“, по двама - от „Пряка демокрация“, “Движение Напред, България“, „Воля“, Земеделски народен съюз, “Възраждане“, „Движение Нашият град“, „Национално движение за права и свободи“ и по един - от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, „Български съюз за пряка демокрация“ и „Партия на зелените“.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?