Следвайте ни

15 кръводарителски акции са проведени от БЧК през 2019-та

viber icon

Областната организация на БЧК Пазарджик реализира успешни партньорства и проекти и предоставя качествени социални услуги на общносттаv - обществена трапезария за социално слаби възрастни хора, топъл обяд за ученици от социално слаби семейства, Бюро за предоставяне на домашни помощници, социални асистенти и консултанти и др. Проведени са 15 кръводарителски акции в област Пазарджик, дарилите кръв са общо 425. През 2019 г. са обучени 2449 кандидат водачи на МПС по първа долекарска помощ.

Това са част от дейностите, отчетени на 66-то Областно общо събрание на БЧК Пазарджик, на което беше отчетена дейността на организацията за 2019 г. и представен план за работата й за 2020 г..

През м. юли 2019 г. стартира оперативна програма за храни от „Фонд за европейско подпомагане на нуждаещите се с индивидуални хранителни пакети“. За област Пазарджик бенефициенти за подпомагане са 12 919. Програмата ще се реализира с участие на местната власт и Българска агенция по безопасност на храните.

Областният управител Стефан Мирев също присъства на общото събрание. Той отправи думи на благодарност към ръководството на БЧК в областта за успешното сътрудничество, за активното участие и експертиза в Областните съвети и комисии, в организирането и провеждането на Областните ученически състезания, Комисията по водно-спасителна дейност и всички други инициативи, които реализираме заедно през годините.

„Имам удоволствието да бъда партньор и приятел на БЧК Пазарджик и това ми дава право да се чувствам част от тази уникална общност на червенокръстките организации в България и по света“, каза в приветствието си Стефан Мирев и изрази своята признателност към всички доброволци от общинските структури в област Пазарджик, които участват в хуманитарните дейности, оказват помощ и подкрепа на нуждаещите се в нашата област.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?