Следвайте ни

14 села си преизбраха кметовете, в 6 ще има балотаж

viber icon

В 14 от селата в Пазарджишка община си преизбраха досегашните кметове, сочат резултатите от вота в неделя. Част от кандидатите са били без конкуренция, други - с по един опонент, а най-оспорвана е била битката в Говедаре, където поста за следващия мандат са поискали 7 претенденти.

Ето и окончателните резултати.

В най-голямото село в региона – Мало Конаре, хората си преизбраха Димчо Караиванов („Новото време“) – за него са пуснали бюлетина над 76 на сто от хората с право на глас. Борислав Павлов от ГЕРБ е втори с 21,19%.

Овчеполци ще бъде управлявано и в следващия мандат от Костадин Карабончев („Новото време“). Той е избран с вота на близо 75 на сто от жителите на селото. На първия тур е преборил конкуренцията на двама кандидати – Ганчо Маринов от БСП и Стоил Тропчев от ГЕРБ, който е с най-слаби резултати, едва 1,62%.

В Росен също остава досегашният кмет Васил Рангелов („Новото време“). Още на първия тур той бележи убедителна победа с над 77 на сто от гласовете срещу опонентите си от ГЕРБ Николай Петков и „Български социалдемократи“ – Велчо Велчев. 

Досегашният кмет на Синитово Борислав Алексиев („Новото време“) продължава работата си още 4 години. На вота той се яви сам, без конкуренция. Поучил е 82,67% от гласовете, останалите са с маркирано квадратче „Не подкрепям никого“.

Същата е била и ситуацията във Величково, където нов мандат с над 92 на сто от гласовете печели досегашният лидер на селото Петър Гуглев („Новото време“). Останалите близо 8 на сто не подкрепят никого.

Преизбран за нов мандат е и кметът на Добровница Гурко Митев от БСП, също явил се на изборите без конкуренция. Неговият резултат е 96,74 на сто от бюлетините.

Над 70 на сто са и далите доверието си на Андон Андонов („Новото време“), управлявал и досега Хаджиево. Данаил Манов от ГЕРБ остава втори с 22,06 на сто, а трети е Димитър Рангелов със 7,09%.

Георги Цонев („Новото време“) от Драгор пък продължава да ръководи селото, след като от първи тур за него са били 73,45 на сто от гласовете. Следва го Виктория Найденова-Георгиева от БСП с малко над 25%.

В Мокрище също са дали нов мандат на досегашната си кметица Лиляна Хаджиева („Новото време“) с над 64 на сто от бюлетините. Втора е Йорданка Мицева от БСП с малко повече от 31%.

Стар-нов управник ще си имат и в Алеко Константиново, където начело остава Васил Методиев („Новото време“), привлякъл 57,79 на сто от гласовете. Опонентът му от ГЕРБ Данаил Димов е втори с 31,66%, а трети е Стоян Стоянов с 8,68 на сто.

Преизбран за нов мандат е и кметът на Братаница Георги Спасов („Новото време“), за когото са били над 70 на сто от бюлетините на 27 октомври. Втора е кандидатката на ГЕРБ Анелия Методиева с над 24 на сто, трети – Димитър Ангелов от БСП.

Светлана Андреева („Новото време“) от Гелеменово пък отбелязва може би най-убедителната победа с близо 92% от гласовете, макар че е имало и друг кандидат – Васил Кисов от ГЕРБ, за когото са гласували 6,72 на сто от хората.

На поста си остава още Емануил Христев („Новото време“), привлякъл на първи тур 66,77 на сто от вота на избирателите. Втора е Гинка Лазарова от „Български социалдемократи“ с 30,19%.

Фаворит на избирателите от първи тур е още Иван Янкулов („Новото време“) в Звъничево, за когото са дали гласа си над 71 на сто от избирателите. Костадин Кафеджийски от ГЕРБ е втори с малко над 22%.

 

За Црънча е ясно, че ще има нов кмет, но не и без балотаж. Досегашият управник Евгени Атанасов („Новото време“) се класира трети, така че отпада от надпреварата. Борбата продължава между независимия Светлин Мишев и Ангел Руков от ГЕРБ.

Сам срещу себе си беше и досегашният управник на Паталеница Ангел Налбатски („Новото време“), след като кандидатка се отказа от борбата, а друг бе елиминиран заради адресна регистрация в чужбина. Близо 78 на сто от бюлетините са за Налбатски, но сериозен сигнал за него би трябвало да е високият дял на неподкрепящите никого – 22,2%.

Кметувалият до миналия мандат в Ивайло Милчо Донгов („Новото време“) води по резултати от първия тур, но също не е успял да спечели над половината гласове, така че отива на балотаж срещу Снежана Шекерова от ГЕРБ. На 27 октомври тя е спечелила малко над 22 на сто, докато за Донгов са от 40% от бюлетините.

Втори тур ще има и в Априлци. Досегашният кмет Марин Манолов („Новото време“) е набрал преднина в неделя с 47,74 на сто, но недостатъчно за победа. Срещу него на 3 ноември се изправяАнгел Ангелов от ГЕРБ, който е направил достойно представяне с 35,8 на сто от гласовете.

Най-оспорвана пък беше битката за кметското място в Говедаре – между 7 претенденти. Там на втори тур излизат Шико Велев от „Български социалдемократи“ и Йордан Бакърджиев („Новото време“). Резултатите им са съответно 29,86 и 24,46 на сто.

В Дебращица надпреварата продължава за досегашната кметица Латинка Вълчева („Новото време“), на която под процент не е достигнал за победа от първи опит, и Петър Славков от БСП, спечелил близо 31 на сто от гласовете.

В 4 села пък нямаше гласуване за местен управник, тъй като жителите им са под прага от 350 човека - Крали Марко, Тополи дол, Сбор и Цар Асен. Там предстои да бъдат назначени наместници.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?