Следвайте ни

14 наши медици са номинирани за "Лекар на годината"

viber icon

14 лекари бяха номинирани от ръководството на МБАЛ-Пазарджик за конкурса „Лекар на годината“ на Българския лекарски съюз.
В категорията за лекари, дали своя принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация и борбата с COVID-19, е номинирана д-р Мария Пишмишева-началник на Инфекциозно отделение.
Две са номинациите в категорията „Лекар на годината“. Те са за началника на Отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Димитър Иванов и за д-р Иван Харизанов, който е лекар от същото отделение.
В категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ са предложени д-р Валентин Данчев-началник на Второ педиатрично отделеине, д-р Георги Станчев-началник на Второ вътрешно отделение, д-р Николай Андреев-началник на Кардиологично отделение и д-р Ангелина Бояджиева (Цветкова)-педиатър от Второ педиатрично отделение.
В категорията „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ номинациите са три. Предложенията са за д-р Илиян Траянов-началник на АГО, д-р Владимир Иванов-ръководител на Ангиографска лаборатория към Кардиологично отделение и д-р Пламен Крумов- началник на Урологично отделение.
Четирима млади лекари получиха номинации в категорията „Ти си нашето бъдеще“. Това д-р Станислав Коцев-лекар-специализант в Инфекциозно отделение, д-р Варта Шопова-лекар- специализант в ОАИЛ, д-р Беатрис Саваджиян от Второ педиатрично отделение и д-р Иван Китов от АГО.
Предложенията бяха изпратени до Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Пазарджик.
Специална номинация изпрати и екипът на Първо педиатрично отделение. От там номинираха д-р Пламен Парнарев в категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“.
На свое заседание Управителният съвет на РК на БЛС ще обсъди получените номинации от всички лечебни заведения в област Пазарджик и ще избере имената на лекарите от различните категории, които ще бъдат предложени за националия конкурс. Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 19 октомври в София. На нея ще бъдат връчени наградите на Български лекарски съюз за принос в медицината. 2020 година несъмнено е белязана от Пандемията Ковид-19. Затова и ръководството на БЛС е решило част от категориите, в които БЛС ще отличи заслужилите, да бъдат тясно обвързани с жeртвоготовността и приноса на лекарите, които с чест и достойнство участват в битката с коварната болест.

Пожелаваме успех на номинираните лекари! Всеки от тях заслужава престижните отличия!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?