32

120 отличници бяха наградени от кмета на Пазарджик Петър Куленски

Кметът на община Пазарджик Петър Куленски връчи специални отличия на 120 ученици, завършили средното си образование с отличие. Това стана на церемония, проведена в зала „Маестро Георги Атанасов“.

Постиженията на всички ученици са  повод за гордост не само за близките им, но и за града ни. Постиженията на отличниците са доказателство за това, че с упоритост, труд и воля всичко е възможно. Нека успехът име е пример за подражание не само за връстниците им, но и за всички нас.

Специалната церемония е част от програмата на Община Пазарджик за поощрение „Добрият пример е в Пазарджик“, насочена към всички младежи от Общината, проявили висока гражданска активност и постигнали високи резултати в различните области на науката, образованието, изкуството и спорта.

И тази година най-много отличници има сред зрелостниците от Езиковата гимназия „Бертолт Брехт“ - 53-ма. Следват Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт с 19 отличници, Професионалната гимназия по механоелектротехника с 8, Спортнто училище със 7, Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии с 5, Професионална гимназия по строителство и архитектура с 4. Трима да отличниците от Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“, по двама - от СУ “Георги Бенковски“ и СУ „Георги Брегов“. Изненадващо Профилираната математическа гимназия има само един ученик, завършил с отличие. Само един е и от Професионалната гимназия по фризьорство и ресторантьорство.

Всики снимки от събитието може да видите ТУК

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?