32

11 незаконни сметища са почистени в Стрелча само за тази година

От началото на годината общинското предприятие по чистотата към Община Стрелча е почистило 11 нерегламентирани сметища в покрайнините на града и входно - изходните артерии. За целта е използвана техника и човешки труд, струващи скъпо на общинския бюджет – финансов ресурс, събран  от данъците на всички граждани, пишат от местната администрация.

„Проблемът със замърсяването на околната среда става все по-осезаем и приема все по-застрашителни  размери, затова Ви  призоваваме за социална нетърпимост към замърсяването в населените места и покрайнините им. Редът и чистотата са  важни, както за здравето на хората, така и  за развитието на Стрелча в сферата на туризма.
Напомняме Ви, че общината е осигурила съдове за разделно събиране на различни видове отпадъци от бита“ - допълват от кметството.

В съобщението се припомня, че контейнерите  и кофите  с  жълт, син или зелен  цвят  се събират пластмасови, найлонови, метални,  хартиени и стъклени опаковки. 

Всички зелени отпадъци от двора, градината или след почистване на тротоара пред домовете, да се поставят в големите контейнери, поставени на  различни точки в кварталите. 

ОП “БКС и ОИ“ предоставя контейнери за дребни строителни отпадъци на физически лица, образувани от вътрешни текущи ремонти на домовете. Контейнерите са с вместимост до 4 кубически метра и товароподемност до 1 тон  и се предоставят след заявка в Общинска администрация Стрелча или в ОП „БКС и ОИ“.

В тези контейнери се приемат само следните строителни отпадъци: остатъци от тухли, керемиди,  фаянсови плочки, части от варови мазилки, дребна фракция от бетон.
Забранено е изхвърлянето на други видове отпадъци, в това число зелени и битови отпадъци. Услугата ​се заявява на телефон: тел.  03532/27-37 или GSM: 0889320624.

Малки количества строителни и зелени отпадъцитрябва да се оставят в подходящи чували до контейнерите и кофите за битови отпадъци, а за по- големи количества да  се заявява контейнер в ОП „БКС и ОИ“.

Едрогабаритните отпадъци (мебели, дюшеци и др.) излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ел. техника- хладилници, перални и др.) може да се предадат в складовата база на  ОП „БКС и ОИ“ на ул. „Димитър Благоев“/Дараците/ или да се уреди вземането им с обаждане на телефон: тел.  03532/27-37 или GSM 0889320624.

От Община Стрелча призовават жителите и гостите на града да използват контейнерите само по предназначение.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?