Следвайте ни

1041 са поставените под карантина в Пазарджишка област

viber icon

Общо 1041 човека са под карантина в Пазарджишки регион, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. В това число са преминалите през границите на страната до днешна дата по суша, въздух и вода, като най-много от новорегистрираните са международните шофьори.

Най-много са поставените в принудителна изолация в общините Пазарджик – 461, Велинград – 179 и Септември – 151. В Стрелчанска община е карантиниран само 1 човек, в Сърница – шестима, а в Пещера, където бяха регистрирани първите за региона заболели – 93-ма.

От РЗИ Пазарджик вчера са изпратени 42 повторни проби в лабораторията в Стара Загора за изследване на коронавирус. Те са взети от медицинския персонал и пациентите, които също са под карантина във Вътрешното отделение на болница „Проф. Димитър Ранев“ в Пещера. Резултатите се очакват в следващите дни.

Допълнителни количества лични предпазни средства и дезинфектанти са доставени в областния град от Националния логистичен център. Това са 4800 маски, 300 гелове за дезинфекция, 126 чифта предпазни очила, 400 тона спирт. Доставката е разпределена от РЗИ на държавни, общински болници и Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик. Очакват се нови количества предпазни облекла.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай