Следвайте ни

101 работни места ще бъдат разкрити в Пазарджишко по програма

viber icon

Предвижда се 101 безработни лица да бъдат наети на работа за срок от четири месеца по Регионалната програма за заетост. Това съобщи областният управител Стефан Мирев след проведеното неприсъствено заседание на Комисията по заетостта в област Пазарджик, която прие проекта за Регионалната програма за заетост за 2020 година.

Програмата ще стартира на 03.08.2020 г. и ще приключи на 30.11.2020 г. Ще бъдат наети 101 човека, разпределени между общините по разработена методика, отговаряща на изискваните критерии. За област Пазарджик са определени 293 729 лева лв., като подадените проектни предложения са от всички 12 общини, допълни Стефан Мирев. Той уточни, че администрациите, участващи в Регионалната програма ще вложат в изпълнението общата сума от 9165 – основно за разходи за инструменти, работно облекло, защитни средства за назначените лица.

Областният управител припомни, че програмата е насочена към безработни лица от следните целеви групи - безработни младежи до 29 г., с подгрупа до 25 г. младежи, които нито се обучават, нито са заети, безработни над 50-годишна възраст, безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни с ниско образование (включително от ромски произход), безработни хора с увреждания, продължително безработни лица.

 Проектът съдържа предложение за разкриване на 101 работни места, от тях 100 за  4 месеца заетост – 97 на пълно работно време (8 часа) и 3 на непълно работно време (6 часа), както и 1 работно място за 3 месеца заетост на пълно работно време (8 часа). 

Разпределението по общини на заявените работни места на пълно работно време, за период от четири месеца е, както следва: - Община Велинград – 25, Община Сърница – 8, Община Ракитово – 9, Община Септември – 12, Община Пазарджик – 15, Община Лесичово – 4, Община Брацигово – 4, Община Батак – 4, Община Панагюрище – 6, Община Пещера – 5, Община Стрелча – 2, Областна администрация Пазарджик -  2. На непълно работно време (6 часа), за период от шест месеца, Община Белово предлага заетост за 3 лица и за период от 2 месеца - на 1 лице при пълно работно време (8 часа).    Проектът на Регионалната програма за заетост на област Пазарджик за 2020 година бе представен от областния управител в МТСП за утвърждаване. 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ива

Ива

08.07.2020 | 11:08

Парк "Острова" е потънал в боклуци. Дайте им по една метла да свършат нещо полезно. До кога ще се раздават социални помощи на здрави хора без да се изисква от тях да свършат някаква работа за обществото.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?