Следвайте ни

10 педагози бяха отличени на финала на учебната година

viber icon

От 1996 година до днес неизменна част от отбелязването на Празника на славянската писменост и българската просвета и култура – 24 май, е отдаването на заслужено признание на отличилите се учители и директори. Високото отличие – почетна грамота „Неофит Рилски“, се присъжда от Министерството на образованието и науката за цялостна високо професионална работа в системата на образованието и приноса за развитието на образованието в България.

На 28 май 2020 година в Етнографски музей – Пазарджик, във възрожденска атмосфера, сред етнографската сбирка, разкриваща богатството и разнообразието на традиционната народна култура на населението от Пазарджишко, госпожа Валентина Кайтазова - началник на Регионалното управление на образованието – Пазарджик, тържествено връчи почетната грамота на отличените тази година учители и директори:

1.      Пенка Пенева – Кокотанекова – учител в СУ „Нешо Бончев“ – Панагюрище;

2.      Величка Дъбова – учител в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Мало Конаре;

3.      Христина Стефанова – учител в ПМГ „Константин Величков“ – Пазарджик;

4.      Гергана Комсийска – учител в НУ „Отец Паисий“ – Пазарджик;

5.      Мима Комсийска – учител в ОУ „Любен Каравелов“ – Пазарджик;

6.      Елена Баракова – учител в ОУ „Стефан Захариев“ – Пазарджик;

7.      Цветан Гугалов – учител в НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград;

8.      Мая Зафирова – учител в ПМГ „Константин Величков“ – Пазарджик;

9.      Стоянка Попова – учител в ДГ „Катя Ванчева“ – Батак;

10.   Емил Моллов – директор на СУ „Васил Левски“ – Велинград.

Емоционално докосващо беше представен всеки един от наградените, много думи на признателност бяха изречени, защото всички те го заслужават. Защото те са от онези учители вдъхновители, които не само полагат много труд с обич към децата и професията, но осъзнават своето дело като мисия, разбират високата отговорност, която носят, оценяват доверието, което им се гласува, затова не спират да се самоусъвършенстват, да се раздават без остатък, да вярват, че има смисъл да продължават напред. Какво по-подходящо отличие от това, носещо името на Неофит Рилски, определян от Константин Иречек като „патриарх на българските учители и книжовници!

Поздравления за всички наградени, доказали своето чувство за обществена отговорност и разбиране за дълг към децата и учениците, които възпитават и учат, чрез висок професионализъм и при извънредните обстоятелства през последните месеци.

Автор: Валентина Кайтазова, началник на РУО-Пазарджик

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?