102

10 лв. спират жалба на депутат за осветлението във Ветрен дол

Административен съд - Пазарджик разпореди на народния представител Стоян Таслаков да внесе в седемдневен срок сумата от 10 (десет) лева, за да разгледа претенциите му към служителят на Община Септември Ива Дачева, относно уличното осветление в село Ветрен дол.
Делото е образувано по жалба на живущия в Стамболисйки Стоян Таслаков- народен представител, против Писмо с изх. N: 92-00-71-1 от 04.04.2024 година по описа на община Септември, подписано от Ива Дачева - Началник отдел "Управление на проекти". Първоначално жалбата е подадена до Областния управител на Пазарджик, но след това от там е препратена до съда.
Последният, след като извършил служебна проверка, констатирал, че жалбоподателят не е приложил към жалбата документ за заплатена държавна такса в размер на 10,00 (десет) лева по сметката на Административен съд- Пазарджик.
"Съдът предупреждава жалбоподателя Таслаков от гр. Стамболийски, че при неизпълнение в определения срок на настоящото разпореждане, подадената жалба ще бъде оставена без разглеждане по същество, а производството по делото прекратено.", казва в свое Разпореждане съдия Мария Хубчева от АС - Пазарджик. 

Предистория
Преди време Ива Дачева, Началник отдел "УП" към община Септември, в нарочно писмо обвини депутата Стоян Таслаков в 7-месечно бездействие, относно осигуряването на финансиране и проектна готовност за ново улично ЛЕД осветление в кметство Ветрен дол.
В писмото си адресирано до Таслаков чрез деловодството на Народното събрание, Дачева го обвинява, че от избирането на Георги Янев за кмет на Ветрен дол, депутатите, общинските съветници и общинското ръководство на неговата партия не са направили абсолютно нищо, за да му изработят проект, а в последствие да му осигурят финансиране за ново улично осветление в с. Ветрен дол.
В отговор на обвинението, Таслаков входирал жалба до кмета на община Септември - Васка Рачева и до областния управител на Пазарджик- Валентина Кайтазова. 
Жалбоподателят Таслаков има още два дни за да внесе в съда държавната такса от 10 (десет) лева, на чиято база да се разгледат твърденията му относно уличното осветление за Ветрен дол.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?