Следвайте ни

10 000 лева събра базарът за Георги на Тортата

viber icon

10 000 лева само за ден – това е резултатът от базарът, организиран вчера в помощ на 19-годишния Георги Арнаудов, нуждаещ се от скъпоструващо лечение в чужбина. Харизматичният младеж продължава да обединява по удивителен начин хората около себе си и каузата да му бъде даден шанс да върне здравето си. Мнозина се отбиха на пъстрата сергия пред Младежкия дом, за да оставят нещо за продан, да купят или просто да пуснат пари в дарителските кутии. А постигнатото надмина и най-оптимистичните очаквания.

Разпродажбата бе организирана от Марияна Димитрова, Роза Димова, Надя Фърцова, Габриела Димитрова, Никол Димитрова и Габриела Ерева точно на 19-тия рожден ден на момчето. За него не липсваха и подобаващи за такъв повод изненади. Георги бе посрещнат с торта, ръкопляскания, сърдечни пожелания и музикални поздрави от Кристиян Павлов Весела Колева, малките танцьори от „Чудесия“ и талантливата солистка на Ансамбъл „Пазарджик“ Ива Гидикова.

Именно децата се оказаха сред най-активните участници в кампанията за младия човек. Пример за добри сърца дадоха малчугани, посещаващи читалището в село Бяга, които събраха и парични дарения, изработиха и красиви изделия за продажба на базара, дадоха за каузата и свои любими играчки. 

Организаторите на базара загатнаха, че предстои и следващо издание. Междувременно продължава електронната разпродажба на различни вещи в групата във Фейсбук „Благотворителен базар за Георги Арнаудов Group“. Средства за лечението на младежа се събират и в дарителски кутии в много търговски обекти в Пазарджик и околни селища. 

Своя принос за каузата продължават да дават и спортистите. След няколкото мероприятия, проведени с благотворителна цел тази събота предстои нов футболен двубой.

Ето и съобщението на организаторите:

„ДА ПОМОГНЕМ НА ГЕОРГИ В БИТКАТА МУ ЗА ЖИВОТ!!!
В събота 12.10. 2019г. е време за поредния домакински мач на ФК Левски Ракитово срещу отбора на ФК Атлетик Мокрище. Този път това няма да бъде просто футболна битка, а битка за живота на Георги.
Двата отбора обединиват сили в нещо повече от една благотворителна кауза и ще се включат в кампанията "Да помогнем на Георги". За целта по време на целия двубой, преди и след него ще бъде поставена кутия за вашите дарения. Всички събрани средства ще бъдат дарени за лечението на Георги Арнаудов, който страда от злокачествен тумор в тазобедрената става и се нуждае от скъпоструваща операция в чужбина.
Може да дарите средства и на следната банкова сметка:
BG72RZBB91551011086230
BIC RZBBBGSF
Валута BGN
Райфайзенбанк

ВСИЧКИ ЗАЕДНО ЗА ЖИВОТА НА ГЕОРГИ!!!
ГЕОРГИ, БЪДИ СИЛЕН! НИЕ СМЕ С ТЕБ!“.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?