32

1,2 милиона кръвнина искат наследници на жестоко убита съветничка

По 300 000 лева кръвнина поискаха четиримата наследници на жестоко убитата общинска съветничка от Велинград Екатерина Каферинова. Това стана по време на първото заседание от съдебният процес, който започна днес.

Делото се гледа от разширен съдебен състав, като първото заседание бе разпоредително. Процесът ще протече по общия ред, след като обвиненият за убийството Минчо Столарски пожела да бъдат изслушани показания на свидетели. 

Адвокатите на подсъдимия, който е в ареста вече 9 месеца, поискаха по-лека мярка за неотклонение. Той беше задържан малко след деня на убийството - 28 август 2022 година, а по-късно му бе наложено постоянно задържане под стража. Защитниците се позоваха на напредналата възраст на 74-годишния мъж и увериха, че той няма намерение да се укрие. Съдът обаче отказа да промени мярката му. Това решение не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелотивния съд в Пловдив.

В съдебната зала от защитата на роднините на Каферинова се чу още, че Столарски е заплашвал една от свидетелките. Той пък обясни, че тя му дължала 170 000 долара, за което се заканил да я съди.​

Претенции за кръвнина бяха предяени от сестрата на жертвата и трима други нейни близки роднини, всеки от които поиска по 300 000 лева, или общо 1,2 милиона лева кръвнина. Очаква се на следващото заседание да се яви и още един близък на убитата, който ще свидетелства за понесените от тях болки и страдания в резултат на престъплението. Искането финансовите претенции да бъдат гледани извън наказателното дело също бяха отхвърлени с аргумента, че това няма да попречи на съдебното производство.

Процесът ще продължи в зала на 3 юли. Тогава се очаква да бъдат разпитани свидетели и вещи лица. 

Каферинова бе удушена на 28 август миналата година. За престъплението Окръжната прокуратура обвини 74-годишния Минчо Столарски. Обвинението срещу него е, че е умъртвил жената п особено жесток и мъчителен начин след спор за неуредени между тях имотни и парични взаимоотношения. Каферинова и Столарски се познавали от дълги години, като в един период от време са живеели заедно на семейни начала, след което се разделили през 2017 г. След раздялата си те са поддържали сравнително добри отношения. Мъжът към момента на деянието е живеел в друго населено място. ​Дошъл във Велинград ​за рождения ден на Каферинова. Двамата са имали бизнес отношения, свързани с недвижими имоти, както и финансови. Между ​тях е възникнал скандал, ​като ​Столарски е претендирал тя да му върне парите, които през годините той ѝ е дал.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?