Следвайте ни

Забрана за колела на площада вбеси панагюрци

Пъдари гонят децата и плашат родителите с глоби

viber icon
Дора ЦВЕТКОВА, Пазарджишка Марица

На новоремонтирания централен площад „20 април“ в Панагюрище е в сила забрана да се карат велосипеди, скейтбордове, ролери, както и да се  играе в зелените площи. Това е видно от табела, чиято снимка лавинообразно се разпространи в социалните мрежи заедно с кадри, показващи как общинари със сигнални жилетки водят разговори на „високо равнище“ с родители на малчугани, нарушили ембаргото. 

Автор на фотосите е Стоян Радулов. Както и на пиперлив коментар за новоназначените „пъдари“ със задачата да гонят „непослушните лапета“, детоне спазват „височайшата забрана“.
Не само за Радулов, но и за много други потребители в мрежата е необяснимо защо местната власт пъди панагюрчетата на колела и кънки от най-равното и подходящо за такива игри места. При условие, че в града други
велоалеи няма, а придвижването с велосипед или скейтборд от дома до площада никак не е безопасно. За прекосяване на площада летящи велосипеди ли са необходими,пита Радулов и саркастично предлага да се забранят изобщо децата.
Част от гражданите обаче подкрепят ограниченията. Гражданка разказва как през миналата година 2-годишното й
внуче било блъснато от преминаващ с бясна скорост велосипедист, паднало и си ударило главичката. По чудо се разминалос тежки наранявания. И това не е единственото стълкновение между тийнейджърите на колела и пешеходците.
Впрочем такава забрана има и за централната градска част на Пазарджик, и то отдавна. Понеже доскоро масово се нарушаваше, общинските съветници промениха Наредбата за обществения ред и повишиха глобите 20 пъти. Сега те са от 20 до 50 лева за първо нарушение и от 50 до 200 лева за следващи.
Факт е обаче, че и тук почти няма място, където децата да могат да карат колелата си. И те отново са на Тортата и в Градската градина. Което може би нямаше да е страшно, ако малките мъже не ги избиваше на мерак за скорости между минувачите и каскади точно по рампите, които иначе са за детски и инвалидни колички/Пазарджишка Марица

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?