Следвайте ни

Забавачка оборудва кабинет за деца със специфични нужди

viber icon

Кабинет за работа с деца, нуждаещи се от специализираните грижи, бе открит в ДГ „Зорница“ в Карлово. В него грижи за хлапетата със специални образователни  потребности полагат логопед, ресурсен учител и психолог.

Малчуганите от детското заведение вече имат специална стая, съвременно оборудвана с развиващи и образователни игри - внос от Германия, закупени от специализиран магазин. Осигурени са пособия за алтернативна и допълваща комуникация, логопедични карти, дидактични игри, разработени от учителите, учебни и методически ръководства, арт материали и консумативи. Всички те ще бъдат обновявани и допълвани в процеса на терапевтичната работа.

Освен трите деца със СОП подкрепа за личностно развитие от специалистите ще получават и малчуганите с поведенчески и говорно-речеви проблеми.

На официалното откриване на кабинета присъстваха деца, техните родители и председателят на Обществения съвет към ДГ „Зорница”. Благодарност  за професионализма и всеотдайността към екипа на детската градина отправи Мария Паунова - родител на дете със СОП. Гости на събитието бяха заместник-кметът на община Карлово Антон Минев и Зейнеп Ходжа, държавен експерт в Министерството на образованието и науката. Те поздравиха ДГ, децата и родителите.

Водосвет за здраве отслужи отец Христо Минчев.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?