49
Следвайте ни

Втора община пуска служителите си само със зелен сертификат

viber icon

В Община Първомай от днес се изисква зелен сертификат за достъп до административната сграда за служителите. Тези от тях, които нямат удостоверение за ваксинация или преболедуване от COVID-19, ще трябва да се тестват периодично. 

Тестването започна днес. Служителите отиват между 7,30 и 8 часа в специален пункт в общината, правят си сами теста пред двама служители и влизаш на работното си място, ако резултатът е отрицателен. Тестването ще бъде три пъти в седмицата за неваксинираните или тези без сертификат за преболедуване. Те ще бъдат в понеделник, сряда и петък. 

Заповедта на кмета на Първомай е от миналия ден, даден е срок от два дни на служителите да си извадят сертификат за ваксиниране или преболедуване. 

Който не желае от служителите , може да излезе в отпуск, каза кметът на Община Първомай Николай Митков. 

Той обясни, че изискването не важи за гражданите, които посещават фронт офиса на общинската администрация. За тях остава задължението да са с предпазна маска. 

Митков обясни, че решението за предприемане на тази мярка е взето заради увеличаващата се заболеваемост и очакваните повече случаи на варианта Омикрон. 

"Смятам, че това е мярка, която първо предпазва служителите, прави филтър на влизане за работа, тъй като осемчасовият работен ден е доста дълго време, в което хората са заедно. От друга страна самите граждани, които влизат във фронт офиса или в данъчна служба, да знаят, че служителите са тествани или са със сертификат", каза още Николай Митков. И обясни, че в ситуацията на пандемия трябва и взаимно да се пазим. 

Първомай е втората община в областта след Кричим, която въвежда това правило за достъп. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тгн

Тгн

12.01.2022 | 19:00

Браво!!!!

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?