71

Вдигат нов мост над Марица, ще има пряка връзка с АМ "Тракия"

Започва строежа на новия мост над река Марица, между град Първомай и село Градина. Утре в 10 часа е церемонията по полагането на първата копка. Съоръжението бе дълго чакано от жителите на няколко общини, тъй като осигурява пряка връзка от от магистрала "Тракия" до първокласния път Пловдив-Хасково.  

Съществуващото мостово съоръжение е в близост до град Първомай и е изградено преди повече от 90 години – през 1930 г. По моста е разрешено преминаването на превозни средства до 5 тона. Новото съоръжение ще осигури двупосочно преминаване, необходимите товароносимост и габарит и ще бъде подобрена безопасността на пътуване. Новият мост ще е с дължина 228 метра и 10,5 метра ширина, от които 2 ленти по 3.5 метра и два тротоара по 1,75 м. 

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ГБС – Инфраструктурно строителство“ АД. Стойността на договора е 16 878 373,48 лв. без ДДС. Строителният надзор ще осъществи „Т7 Консулт“ ЕООД, като стойността на договора е 52 300 лв. без ДДС. Авторският надзор ще е на „Консорциум Бета Циклоп“ ДЗЗД. Стойността на техния договор е 29 999 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 365 дни.

Проектът ще се осъществи по програмата за ново строителство на Агенция „Пътна инфраструктура“ и се финансира със средства от републиканския бюджет.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?