Удариха нелегален тютюн, петима в ареста СНИМКИ

Униформени нанесоха нов удар срещу търговията с акцизни стоки без бандерол при специализирана полицейска операция на територията на град Първомай. 

На изхода на града, в посока село Градина, полицаите спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“ със сливенска регистрация. В автомобила били открити близо 26 кг тютюн на ситна люспа, разпределени и превозвани в полиетиленови чували.В превозното средство пътували четири лица, чиито адресни регистрации  са на територията на град Нова Загора. Те заявили, че са закупили тютюна непосредствено преди извършването на проверката. В хода на работа е установено, че безакцизната стока е купена от криминално проявен мъж от град Първомай. Продавачът е  задържан. Последвало е претърсване и изземване в стопанисвано от него помещение в района на ромската махала в града, където са открити още 54,5 кг тютюн на листа и 95,2 кг тютюн на ситна люспа, както и средства за производството на акцизни стоки без бандерол. 

Всички установени и съпричастни към престъпленията лица са задържани в РУ Първомай за срок до 24 часа, съгласно ЗМВР. 

Образувани са две досъдебни  производства, свързани с държане и продажба на акцизни стоки без бандерол. Материалите са докладвани на Районната прокуратура в Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?