Следвайте ни

Учениците от Розино ще спортуват на нова площадка

430 деца от Карловска община прекрачиха прага на училището за първи път днес. Първият звънец удари в 12 общински училища в общината от Калофер до Клисура.  Общият брой на учениците в тях е над 4300. В 12-те детски градини и техните 8 филиала в общината влязоха общо 1200 малчугани.

Броят на учениците и на паралеките в училищата се запазва стабилен, той е  почти същият  в сравнение с предишни години, заяви заместник-кметът по хуманитарните дейности Антон Минев.

Учениците от Розино започват новата учебна година с ценна придобивка – многофункционална спортна площадка, изградена през лятото и открита днес с церемония и водосвет. Два отбора от училището веднага пробваха съоръжението и поиграха футбол. И топката, и екипите им бяха подарък от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Това е втората голяма пирдобивка за децата от най-голямото населено място в общината след Карлово. Неотдавна в Розино бе изграден нов корпус за детската градина.

Спортната площадка се изгражда с финансиране от Министерството на образованието и науката, договорено от Кабаиванов и министър Красимир Вълчев точно преди година.  Съоръжението ще се ползва и от децата, и  от огранизирани групи младежи от Розино  извън учебно време след разрешение на дирекорката на училището. Следващата стъпка е изграждане на спортна зала по проект на община Карлово, представен пред ОП „Региони в растеж“, заяви Кабаиванов.

Тази година училището в Розино започва  с две пълни паралелки първокласници.

Да поздравят учениците и родителите по случай откриване на учебната година дойдоха освен кмета на Карлово, също неговите заместници Антон Минев и Данка Люртода и  народният представител Джевдет Чакъров.

Цветана Георгиева

Кореспондент Карлово екип "регион"

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?