Следвайте ни

Учениците от Розино ще спортуват на нова площадка

viber icon

430 деца от Карловска община прекрачиха прага на училището за първи път днес. Първият звънец удари в 12 общински училища в общината от Калофер до Клисура.  Общият брой на учениците в тях е над 4300. В 12-те детски градини и техните 8 филиала в общината влязоха общо 1200 малчугани.

Броят на учениците и на паралеките в училищата се запазва стабилен, той е  почти същият  в сравнение с предишни години, заяви заместник-кметът по хуманитарните дейности Антон Минев.

Учениците от Розино започват новата учебна година с ценна придобивка – многофункционална спортна площадка, изградена през лятото и открита днес с церемония и водосвет. Два отбора от училището веднага пробваха съоръжението и поиграха футбол. И топката, и екипите им бяха подарък от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Това е втората голяма пирдобивка за децата от най-голямото населено място в общината след Карлово. Неотдавна в Розино бе изграден нов корпус за детската градина.

Спортната площадка се изгражда с финансиране от Министерството на образованието и науката, договорено от Кабаиванов и министър Красимир Вълчев точно преди година.  Съоръжението ще се ползва и от децата, и  от огранизирани групи младежи от Розино  извън учебно време след разрешение на дирекорката на училището. Следващата стъпка е изграждане на спортна зала по проект на община Карлово, представен пред ОП „Региони в растеж“, заяви Кабаиванов.

Тази година училището в Розино започва  с две пълни паралелки първокласници.

Да поздравят учениците и родителите по случай откриване на учебната година дойдоха освен кмета на Карлово, също неговите заместници Антон Минев и Данка Люртода и  народният представител Джевдет Чакъров.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?