Следвайте ни

Тодор Попов подари нова уредба на малчуганите от Сарая

viber icon

34 малчугани  от Сарая вече се обучават в новата и модерна детска градина. Те са разделени в две групи и за  тях се грижат четири детски учителки и четири помощник-възпитатели. Детското заведение се помещава в сградата на бившия училищен стол в двора на ОУ ,,Христо Ботев“ - с.Сарая. Сградата беше реконструирана  и обзаведена с помощта на Община Пазарджик,която вложи собствени средства  в размер на 210 798 лв.
Официалното откриване беше на връх Димитровден, когато е и празникът на селото. Пред украсения с балони вход се бяха събрали жителите на селото и децата,които вече посещават детското заведение. Учителите и малчуганите бяха подготвили и богата програма за гостите си. Те рецитираха стихове. Кулминация на програмата бяха две малки дами, които играеха ролята на калинки. На вратата гостите бяха посрещани с питка и китка здравец, както е по стара българска традиция. 
За да среже лентата на детската градина лично пристигна и кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той беше приветстван от кметът на Сарая Николай Минчев и директорката Петя Станкова. Тодор Попов поздрави всички с новата придобивка и поднесе подарък за малчуганите. Те вече разполагат с нова уредба, на която да учат песни. Началникът на РУО- Пазарджик Валентина Кайтазова също изказа радостта си от откриването на новата детска градина, която е 5 поред на територията на община Пазарджик. 
След откриването гости и жители заедно разгледаха сградата. Отец Петър пък отслужи тържествен водосвет. 
Жителите на селото не скриха радостта си от новата придобивка. всички са доволни от това,че има къде децата има да учат. Досега малчуганите се записваха в детската градина в Ивайло. въпреки че двете села са съседни и не са далече едно от друго, за много родители това пътуване представлява трудност. Много се радвам,че синът ми може да идва тук на детска градина. Учителките ги учат на песнички и стихчета, а пък аз сега мога да си потърся работа, коментира Златка, чието дете вече посещава детската градина. 
Сградата,която някога се е използвала за училищен стол до скоро се рушеше, в момента е с изцяло преобразен облик. Тя е санирана и измазана, със нова дограма.Оформено е  дворното пространство и са поставени подходящи детски съоръжения, за да се превърне детското заведение в любимо място за игра и обучение на малките жители на селото. 
Кметът на Сарая Николай Минчев призна,че е изпълнил една своя детска мечта и сега гледа към следващата-новата църква на селото./ Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?