71

Старият мост в Първомай става част от пешеходна зона

Старият мост, свързващ Първомай и с. Градина, ще се превърне в част от пешеходна зона. Това стана ясно от изявление на кмета на Община Първомай Николай Митков, качено на сайта на администрацията.

В момента в близост до старото съоръжение се строи ново и модерно. Той е изключително важен инфраструктурен проект, най -мащабното съоръжение, строено през последното десетилетие, смята Митков.

Новоизграденият мост ще свързва общината с две магистрали, с община Чирпан и с област Стара Загора. Оттук минава много интензивен поток както от камиони, така и от леки автомобили. Липсата на ново, модерно съоръжение бе дълго време проблем за хората и бизнеса в района.  С построяването на новото съоръжение това вече няма да е така, смята кметът. Той благодари на строителите, които работят интензивно по изграждането и вършат работата си качествено.

Митков припомни, че старият мост е еднопосочен, той е бил дарен от германската държава през 1930 година. След настояване от общината и от бизнеса от АПИ откликнаха и бяха предвидени средства за изграждането на ново мостово съоръжение. 

В него ще бъдат вложени над 17 млн. лева.

 

Оцени новината

Оцени новината
3.8/5 от 5 оценки
3.8/5 от 5 оценки

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?