Следвайте ни

Стари шлагери звучат 3 дни в Чепеларе

viber icon

Три дни ще звучат мелодии от близкото минало на националния фестивал на стари градски, шлагерни и популярни песни „Полъх от минали мечти" в Чепеларе. Фестът ще се проведе за четвърта поредна година на площад „Олимпийски". Официалното откриване ще бъде на 29 юни 2019 г.  и отново председател на журито ще бъде Христо Кидиков.

Tази година песните ще бъдат разделени в две отделни категории - стари градски песни и шлагерни и популярни песни. Всяка от категории ще има отделен награден фонд, а изпълнителите ще могат да се изявявaт като група или солисти, дуети и трио. Фестивалът за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти" е единствен за региона на Родопите.

Организатори са Община Чепеларе, НЧ „Родопска искра 1880" и Сдружението на ресторантьори, хотелиери и търговци в Чепеларе.
Концерт ще изнесе Мими Иванова, а по-късно вечерта пред Паметника на загиналите във войните чепеларци ще бъде представено ​бляскаво шоу. Спектакълът "Звук и светлина -Паметта на Чепеларе" акцентира върху величието на историята и важните моменти от битките при освобождението на Родопите, както и върху развитието на Чепеларе през годините до днес.
Шоу ще бъде представено и вечерта на 30 юни.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?