Следвайте ни

Първомай - най-прозрачната онлайн община в областта

viber icon

Община Първомай е една от най-прозрачните в областта, това сочат данните от одита на Програмата за достъп до информация. 

В периода 10 февруари - 15 април 2020 прегледани и оценени са интернет страниците на 562 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публично правни субекти и независими органи на власт.

Целта на проучването е да оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация и други нормативни актове за публикуване на информация в интернет и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.

Община Първомай заема челното място по прозрачност, сравнена с общо 25 институции, сред които общините в Пловдивска област и дирекции като РЗИ, Областна дирекция "Земеделие" и други. 

"Преди няколко месеца обновихме сайта на общината, като постоянно се качва информация, важна за жителите на общината. Това включва обявления, наредби, закони, предстоящи търгове", коментира Николай Митков, кмет на Община Първомай. Той добави, че голяма част от информацията е била свързана и с извънредното положение покрай разпространението на Covid-19. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Питагор

Питагор

26.05.2020 | 22:09

Ми кък няма дъ я прузрачна убщинътъ с тоя прузрачен кмет? Гледаш през негу и ни гу виждъш

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?