46

Село Искра се сдоби с нов кът за отдих

Кметът на Община Първомай Николай Митков и кметът на село Искра Тодор Налбантов лично инспектираха строителството на кът за отдих в малкото населено място. Той е реализиран  в рамките на Национална кампания „Чиста околна среда 2022 година”  в обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“.

Проектните дейности включваха почистване на обособеното място за кът за отдих, доставка и монтиране  на оборудване - пикник пейки, кошчета за отпадъци, дървена беседка с пейки, люлка тип ,,везна” и пързалки в пъстри цветове.

Основната цел на реализирания проект е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременни тенденции в сферата на опазване на околната среда, чрез привличане на местната общественост в реализиране на заложените дейности и повишаване на ангажираността и при поддържане на изградените съоръжения.

Кметът на Община Първомай Николай Митков изрази своите приятни впечатления от доставените съоръжения, които придават цветна и приветлива визия на мястото и създават възможност за отдих на жителите на селото и игри за децата.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?