Следвайте ни

Родители изненадаха с кошници цветя кмета на Първомай

viber icon

Управителният съвет на Настоятелството при ДГ ,,Осми март” изненадаха приятно кмета на общината Ангел Папазов и директора на поделение ,,Образование и  култура” Елена Велева, поднасяйки им кошници с цветя. Поводът за този жест бе тяхната активна позиция, лична ангажираност и подкрепа при обсъждането и решаването на важни проблеми.

Сдружението с нестопанска цел в обществена полза Настоятелство при ДГ ,,Осми март” е учредено на 6 февруари тази година по инициатива на родители, които желаят да подпомагат образователно-възпитателния процес и да съдействат на ръководството на детското заведение. Регистрацията му е в съответствие с разпоредбите на Закона за училищното и предучилищното образование и Закона за юридическите лица с нестопанска цел, обясниха от общината.

През новата учебна година всички деца, посещаващи ДГ ,,Осми март”, ще спят на чисто нови легла благодарение на инициативата, поета от УС на настоятелството и подкрепата на община Първомай и местния бизнес. Половината от средствата за закупуването са осигурени от настоятелството, което е събрало средства от базари, тържества и дарения от бизнеса. Останалата половина е осигурена от община Първомай.

По инициатива на настоятелството в детската градина стартира кампания ,,Капачки за нашите деца”. Така голямото сърце, поставено на видно място, много бързо се напълни благодарение на старанието на деца, родители и учители. Тази идея подкрепи и кметът на общината и подобни съоръжения намериха място пред сградата на Общинска администрация, за да могат служителите и гражданите активно да се включат в инициативата. Събраните средства ще се ползват за добри каузи в полза на малчуганите от детските градини и училища в града.

Родителите, участващи в Настоятелството, изразиха увереност, че с общи усилия, постоянство и активност постигнатите резултати винаги ще бъдат отлични.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?