2374

Ремонтират сградата на МБАЛ-Първомай

Кметът на Община Първомай Николай Митков даде старт на строително-ремонтните дейности за модернизиране сградата на „МБАЛ – Първомай”. То ще бъде извършено по спечелен проект  ,,Повишаване на енергийната ефективност на сградата на ,,МБАЛ – Първомай” ЕООД, финансиран от Национален доверителен екофонд/ НДЕФ/. Водосвет за здраве и успешно завършване на обекта отслужи отец Станимир. На церемонията присъстваха Христо Вълчев  - председател на ОбС- Първомай, заместник-кметът Радослава Ставрева, представители на общинска администрация и фирмата изпълнител,  както и лекуващия персонал на болницата.

Кметът на Първомай благодари на всички, работили за реализирането на проекта. ,,След дълго чакане и усърден труд сме на път да осъществим пореден проект за доброто на нашите съграждани и  бъдещето на Първомай. След завършването на ремонтните дейности ще  се модернизират и подобрят условията в болницата, което е важно както за пациентите, така и за здравните работници", каза Николай Митков.

По проекта ще бъде  направена топлинна изолация, силиконова мазилка,  частичен ремонт на дървената конструкция на покрива. Ще бъдат поставени хидроизолация и нови керемиди, монтирано ново котелно и соларна инсталация. Срокът за изпълнение на строително-ремонтните дейности е три месеца.

Управителят на МБАЛ-Първомай  д-р Бойлова благодари за подкрепата и всеотдайността на общинското ръководство.

 

     Здравното заведение ще придобие нов облик след три месеца.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?