49

Първомайският панаир събра известни оркестри

След като две години в град Първомай не се състояха Празниците на тракийската народна музика и песен, то тази година служителите от читалището и Общината се наеха да ги организират в дните 8, 9 и 10 септември. От четвъртък се провежда и дългоочакваният Първомайски панаир, на който се стичат гости от Пловдивска, Хасковска и Старозагорска област.

Тази година е 22-рото издание на Празника на тракийската народна музика в Първомай и всяка вечер на специално изградена сцена пред читалището се изявяват известни тракийски оркестри, съобщава Петър Тенев, един от организаторите и ръководител на местния оркестър „Дионис“. 

Кметът на община Първомай Николай Митков откри официално празниците в четвъртък вечерта с участието на оркестрите „Хебър“, „Славей“ и „Орфей“ на виртуозния цигулар Георги Янев. Вчера са изявиха оркестрите „Славяни“ от Стара Загора, формация „Паскалев-Пловдив“ и Пилашевският народен оркестър.

Тази вечер от 21 часа ще е кулминацията на празниците на тракийската народна музика с концертната програма на оркестър „Канарите“ с ръководител Атанас Стоев. Местните танцови състави „Веселие“, „Тракийка“ и „Първомай“ също взеха участие в празника, а Първомайският панаир продължава и утре.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Георги Василев

Георги Василев

22.09.2022 | 22:38

Защо не наградихте г-жа Антонина Богданова за нейния принос, Тя притежава невероятен певчески талант , женственост , елегантност, интелигентност и огромен принос за културния живот на града ни. Като излезеше на сцената , човек да й се възхити. Глас , чар , женственост ....жена -класа.

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?