Следвайте ни

Пълна дезинфекция навсякъде в Първомай

viber icon

Много жители и фирми от Първомай и общината откликнаха и помагат кой с каквото може в битката срещу разпространението на коронавирус. 130 са поставените под карантина на територията на общината, но няма регистриран случай на заболял до момента, каза кметът Николай Митков.  

„Жителите на Първомай спазват инструкциите и изискванията за социална изолация. Полицията си върши работата. Дезинфекцираме обществени сгради, пръскаме подлези и автогарата”, обясни Митков. Освен РЗИ и кметовете от малките населени места също подават информация за завърнали се хора от чужбина. Дошлите са от различни държави -  Италия, Гърция, Германия и Холандия. 

Най-голямото дарение до момента са предоставените 20 хил. лева от производителя на млечни продукти в района „Бор-Чвор”, каза кметът. Собственикът Димитър Минев дарява средствата на Общинската болница в Първомай. Лекарите там сами ще преценят за какво да ги ползват. Отделно от това фирмата е предоставила безвъзмездно дезинфектанти за общината, а всеки ден осигурява млечни продукти на 400 души, които ползват социалния патронаж, и на още 50 души от дома в село Езерово.  

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?