49
Следвайте ни

Първомай и Асеновград с награди от конкурса "Кмет на годината"

viber icon

Градоначалниците на Първомай и Асеновград спечелиха награди на конкурса "Кмет на годината". Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев бе отличен в категорията "Спорт и младежки инициативи", а наградата бе връчена от олимпийската шампионка Стойка Кръстева. Наградата прие от името на кмета заместникът му инж. Петър Петров. 

"Още през 2019 г.  при стъпването си в длъжност кметът заяви, че спортът и масовият достъп до спорт ще бъде основен приоритет в развитието на общината. Благодаря на всички, които ни подкрепиха , на гражданите, на общинската администрация, на колегите от общинския съвет", каза инж. Петър Петров. И обясни, че са успели да изградят двете основни трибуни на емблематичния стадион "Шипка", изградена е многофункционална сграда в с. Тополово, строят се спортни зали в училища, обновена е изцяло залата за вдигане на тежести и намерението на общината е да построи изцяло нов спортен комплекс. 

Сред наградените кметовe на Пловдивска област е и градоначалникът на Община Първомай Николай Митков в категория "Градска среда". Призът е за изграждането и поддържането на паркове и обществени пространства, детски площадки, инфраструктура и за създаването на по-уютна среда за живот. 

"Оказва ми се огромна чест да получа тази награда. Нашите съграждани ни избират именно, за да можем да подобряваме средата , в която живеем. Тази награда е най-голямото удоволствие, което може да получи един градоначалник, каза Митков. 

Наградите бяха връчени на церемония в столицата за девета поредна година. Наградени бяха 21 градоначалници в 7 категории. Победителите се избират след гласуване в интернет. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

2,24

2,24

30.10.2021 | 13:56

Николай Митков много бързо забрави,че първото му действие като кмет бе, да увеличи данъците и заплатата си двойно!А сега ,като Мутрата ремонтира пътища,защото там са парите!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?