Следвайте ни

Откриват „Влакче на мечтите“ в Първомай

viber icon

На 26 юни /събота/ от 10:30ч. в Градския парк на  гр. Първомай официално ще бъде открито „Влакче на мечтите“, една инициатива на СОНИК СТАРТ със съдействието на Община Първомай. Новото съоражение разполага с няколко вагончета, като всичко е изработено от естествени материали и дърво. Този проект е част от инициативата „Да чуем гласа на децата“ и има за цел да приобщи малчуганите да бъдат съпричастни към това, което се случва в техния град, а възрастните да чуят тяхното мнение за бъдещото на местната общност.

Влакчето на мечтите ще е своеобразна пощенска кутия, в която децата ще могат да пускат своите предложения в писмен вид, а по този начин директно ще комуникират и с представителите на общинската администрация. Мотото на кампанията е: „Да надникнем в света на децата, да чуем техния глас, защото е важен за нас!“

По повод официалното прерязване на лентата на „Влакче на мечтите“, СОНИК СТАРТ И Община Първомай са подготвили празник със забавна програма, който ще зарадва децата и техните родители. Пред ОНЧ “Св. Св. Кирил и Методий - 1894“, гр. Първомай ще бъдат разположени 6 шатри, всяка една от тях със специално послание.

В две от тях ще бъде провокиран таланта на малчуганите, където ще могат да развинтят въображението си и да рисуват тениски и камъчета. Любителите на спорта и състезанията ще могат да се включат в надпреварата Лъвски скок, и да станат истински олимпийци. Малките художници пък ще могат да рисуват на воля в една от шатрите и да се включат в създаването на истинска марка.

Организаторите са помислили и затова как  да остане спомен от прекрасния празник. Всеки присъстващ ще може да си направи моментна снимка, която ще получи веднага или пък ще може да я сподели и със своите близки и приятели в социалните мрежи. Кулминацията по време на тържествата ще е написването на най-дългото писмо до кмета. СОНИК СТАРТ отправя предизвикателство към всяко едно дете, което ще има възможност да се включи в инициативата и да изпрати своето послание до градоначалника на гр.Първомай.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?